Join us on Facebook

Please wait..10 Seconds Cancel

cookies

nedeľa 7. decembra 2014

Mliečny pluzgierik



Mliečny pľuzgier sa môže vytvoriť vtedy, keď sa mliekovod priamo na bradavke upchá. Sprevádzajú ho často aj bolesti. Pripomína na pohľad akné, ale je to zahustené zaschnuté mlieko, ktoré vám upchalo mliekovod. Mliečne pľuzgiere sa často vyskytujú na infikovaných bradavkách, preto je dôležité bradavky rýchlo vyliečiť. 

Najlepším spôsobom ako sa zbaviť upchania a bolestí z neho pôsobiacich je ho prepichnúť sterilnou ihlou (alebo nad plameňom nahriatou a vychladnutou ihlou či vydezinfikovanou aspoň 15 minút v pohári s liehom).


Kožu prepichneme zboku smerom od bradavky. Po prepichnutí si vytlačíte z bradavky mlieko konzistencie zubnej pasty, avšak môže sa aj stať že vám rovno mliečko vystrekne a nemusíte vytláčať nič. Boleť by sa mala po prepichnutí stratiť a mliekovod môžeme dojčením alebo odsávaním uvoľniť. Je možné, že sa pľuzgierik uvoľní aj sám bez prepichovania pri dojčení.

Bradavku ošetríme dezinfekciou či gencianom.

Od mliečneho pľuzgiera treba rozlíšiť tzv. krvavý pľuzgier, ktorý vznikol poškodením bradavky pri nesprávnom priložení. Pokiaľ je pľuzgier červený, tak ho neprepichujeme, ale liečime bradavku.



Žiadne komentáre:

INSTAGRAM